Novice

15. januar, 2024

Pri založbi Springer izšel Terminološki slovar avtomatskega vodenja sistemov in robotike


Pri založbi Springer je izšel Terminološki slovar avtomatskega vodenja sistemov in robotike, katerega soavtor je tudi član našega odseka prof. dr. Juš Kocijan.


Naslov: Terminological Dictionary of Automatic Control, Systems and Robotics
Avtorji: Rihard Karba, Juš Kocijan, Tadej Bajd, Mojca Žagar Karer, Gorazd Karer
Leto: 2023


Terminološki slovar avtomatskega vodenja sistemov in robotike (Terminological Dictionary of Automatic Control, Systems and Robotics) vsebuje gesla s področij avtomatskega vodenja, ki vključujejo matematično modeliranje, simulacijo dinamičnih sistemov, tehnologijo avtomatizacije s pripadajočimi elementi in robotiko.

Terminološki slovar je namenjen predvsem strokovnjakom in študentom, ki se ukvarjajo s tehnologijo vodenja in dinamičnimi sistemi na tehničnih in netehničnih področjih. Za uporabo slovarja je potrebno vsaj osnovno znanje na tem področju. V slovarju bodo uporabniki našli jedrnate terminološke definicije. Različni izrazi lahko označujejo isti koncept, zato se v slovarju uporabljajo tudi navzkrižne reference. Namen slovarja je zbrati in poenotiti - vsaj v dosegljivem obsegu - terminologijo na področju avtomatskega vodenja, dinamičnih sistemov in robotike.