Novice

1. december, 2020

Dr. Janko Petrovčič prejemnik državne Puhove nagrade za vrhunske dosežke


1. decembra 2020 so v dokumentarnem filmu Vrhunci slovenske znanosti v luči nagrajencev za izjemne dosežke 2020 predstavili letošnje dobitnike najvišjih državnih nagrad na področju znanstveno-raziskovalne in razvojne dejanvosti.

Puhovo nagrado za vrhunske dosežke za razvoj inovativnih elektronskih sistemov je prejel sodelavec Odseka za sisteme in vodenje Instituta Jožef Stefan dr. Janko Petrovčič.

Dr. Janko Petrovčič je s sodelavci razvil dvanajst unikatnih naprav za kontrolo kakovosti elektromotorjev, sesalnih enot in električnih pogonov za kolesa. Za naprave je razvil originalne elektronske sklope in zanesljive manipulatorje. Z njimi so v podjetju Domel diagnosticirali več 10 milijonov izdelkov. Za podjetje Danfoss Trata je razvil elektronske sklope inteligentnih pogonov za ventile družine HD. Ti pogoni so prodajna uspešnica podjetja. Opravil je pionirsko pot pri razvoju različnih elektronskih sklopov za sisteme z gorivnimi celicami. Njegovo strokovno vodilo je prenos raziskovalnih dosežkov v prakso in s tem povečevanje tehnološke zrelosti novih idej na področju vodenja tehničnih procesov.

Čestitamo!

Spletna stran s predstavitvijo nagrajencev na povezavi...


Klikni na sliko za povečavo