Novice

10. december, 2014

Za uspešno sodelovanje z našim odsekom je bila podjetju Danfoss Trata in posameznikom podeljena Častna listina Instituta "Jožef Stefan"

Institut »Jožef Stefan« je ob iztekajočem se letu podelil častne listine podjetjem in posameznikom kot priznanje za uspešen prenos znanstvenih in tehnoloških dosežkov Instituta in znanj, ustvarjenih na Institutu, v družbeno in gospodarsko zaledje.

Na predlog Odseka za sisteme in vodenje je bila častna listina podeljena podjetju Danfoss Trata kot podjetju ter posameznikom generalnemu direktorju g. Aleksandru Zalazniku, vodji razvoja g. Samu Krančanu ter direktorju raziskav in razvoja mag. Mihi Bobiču.

Sodelovanje podjetja Danfoss Trata z Odsekom za sisteme in vodenje poteka že več kot desetletje. Vizija podjetja Danfoss Trata je postati vrhunski poslovni in tehnološki center za področje prenosa in regulacije daljinskega ogrevanja ter hlajenja. Za uresničitev teh ambicioznih ciljev se je podjetje že pred leti odločilo, da poveča vlaganja v kakovostni razvoj in raziskave. Na odseku smo v letih od 2006 do danes razvili strojno in programsko opremo za dve seriji pogonov ventilov, pri tem pa uporabili številne inovativne rešitve, ki so bile prvič uporabljene na področju pogonov ventilov. Uspešnost rešitev se kaže tudi v povečanem obsegu prodaje, ki je od leta 2010 narasla iz začetnih 13.000 kosov na 38.000 kosov v letu 2013. Finančni učinek dosedanje prodaje omenjenih pogonov pa je več kot 10 milijonov evrov. V naslednjih letih se pričakuje še nadaljnja rast prodaje, ki naj bi dosegla čez 50.000 kosov leta 2017.

Klikni na sliko za povečavo (Foto: Marjan Smrke)