Novice

6. maj, 2009

Predstavitev pri nas razvite naprave za diagnostiko elektronsko komutiranih motorjev (za Domel d.d.) podjetjema OJ Electronics iz Danske in Swegon AB iz Švedske

V začetku meseca maja so sodelavci odseka E2 v podjetju Domel d.d. postavili poskusno diagnostično napravo za končno kontrolo kvalitete elektronsko komutiranih motorjev nazivnih moči 1 do 7,5kW.

Diagnostični sistem sestavlja testni podstavek s senzorji vibracij, merilni pretvorniki, močnostna enota, varnostni sistem ter računalniški sistem z vgrajenimi diagnostičnimi algoritmi. Diagnostična naprava meri električno moč, tokove in hitrost vrtenja motorja v praznem teku, debalans v dveh točkah, preverja kvaliteto ležajev ter spremlja ustavljanje motorja pri izklopu napajanja. Če diagnostične značilke testiranega motorja ne presežejo postavljenih mej, računalnik zapiše v pomnilniške medije diagnostične rezultate ter izpiše nalepko za opremo motorja.

6. maja 2009 so si napravo za diagnostiko elektronsko komutiranih motorjev ter potek postopkov ogledali predstavniki partnerjev v projektu in sicer iz podjetij OJ Electronics iz Danske in Swegon AB iz Švedske (ter bili s predstavitvijo zelo zadovoljni).


Fotodokumentacija Domel d.d.