Novice

22. junij, 2021

Priznanje TARAS podeljeno podjetju Danfoss Trata d.o.o. in Odseku za sisteme in vodenje Instituta Jožef Stefan za razvoj inteligentnih motornih pogonov

Podjetje Danfoss Trata in Institut "Jožef Stefan" sta prejemnika letošnjega priznanja TARAS, s katerim Industrijski forum IRT, organizator osrednjega strokovnega dogodka slovenske industrije, nagrajuje najuspešnejše sodelovanje gospodarstva in raziskovalno-razvojnega okolja na področju inoviranja, razvoja in tehnologij.

Podjetje Danfoss Trata in Odsek za sisteme in vodenje Instituta "Jožefa Stefan" sta priznanje prejela za razvoj inteligentnih motornih pogonov, ki v kombinaciji s tlačnimi regulatorji brez pomožne energije omogočajo optimizacijo celotnega omrežja daljinskega ogrevanja oziroma hlajena in podpostaj. Žan Kozan, predstavnik podjetja Danfoss Trata, je na konkretnem primeru pojasnil glavne prednosti in učinkovitost sistema za uporabnika: »Sistem smo inštalirali v toplarni v Nemčiji. Sistem prinaša takšno povečanje učinkovitosti, da se je uporabniku izračunana povratna investicija povrnila v desetih mesecih.«

Sodelavci Odseka za sisteme in vodenje so prispevali tista znanja, ki so raziskovalni skupini v podjetju primanjkovala za uspešen razvoj nekaterih inovativnih rešitev pri razvoju nove družine inteligentnih motornih pogonov za optimizacijo daljinskih energetskih omrežij, s tem pa omogočila tržno prednost pred konkurenco, ki se kaže tudi v treh mednarodnih patentih in zaščiti blagovne znamke.

Podjetje Danfoss in Odsek za sisteme in vodenje sta s tem prejela že drugo priznanje za uspešno sodelovanje. Priznanje TARAS sta prejela tudi leta 2015.

Več na spletni strani IRT.

Klikni na sliko za povečavo (Foto: IRT Forum)