Novice

16. december, 2015

Pri založbi Springer izšla knjiga Modelling and Control of Dynamic Systems Using Gaussian Process Models, avtorja prof. dr. Juša Kocijana

V seriji "Advances in Industrial Control" je izšla knjiga Modelling and Control of Dynamic Systems Using Gaussian Process Models avtorja prof. dr. Juša Kocijana.

Monografija odpira nov pogled inženirjem in raziskovalcem v industriji in v akademskih ustanovah na področje identifikacije sistemov in avtomatskega vodenja. Poleg teoretične osnove modeliranja na podlagi Gaussovih procesov avtor poudari praktične vidike uporabe in predstavi smernice za izvedbo metode za modeliranje. Knjiga prikazuje potencial za praktično uporabo in daje bralcu intuitivni vpogled v to novo metodo s področja verjetnostnih metod strojnega učenja. V knjigi je opisano trenutno stanje na področju uporabe modeliranja dinamičnih sistemov z Gaussovimi procesi in naštete možne bodoče smeri raziskav.

Poudarki knjige:
- Razlaga kako lahko teorijo modeliranja z Gaussovimi procesi uporabimo za vodenje dejanskih industrijskih sistemov.
- Praktični napotki za inženirje so v monografiji opisani na enostaven način brez preveč kompleksnih teoretičnih utemeljitev.
- Raziskovalcem je prikazan potencial za dejanske izvedbe moderne teorije metod vodenja.

Več o knjigi na spletni strani založbe Springer (http://www.springer.com/us/book/9783319210209).