Novice

8. junij, 2015

Priznanje TARAS podjetju Danfoss Trata d.o.o. in raziskovalni skupini Sistemi in vodenje Instituta Jožef Stefan

Priznanje za najbolj uspešno sodelovanje gospodarstva in znanstvenoraziskovalnega okolja TARAS sta letos na 7. industrijskem foruma IRT 2015 prejela podjetje Danfoss Trata, d.o.o., ter raziskovalna skupina Sistemi in vodenje Instituta Jožef Stefan.

Priznanje, ki spodbuja sodelovanje med raziskovalnimi organizacijami in skupinami ter razvojnimi skupinami v industriji in gospodarstvu, inovativnost, razvojno usmerjenost in tehnološko odličnost, sta prejela za uspešno sodelovanje pri razvoju družine inteligentnih pogonov ventilov za večje moči z bistveno izboljšanimi zmogljivostmi in zanesljivejšim delovanjem od obstoječih.

Raziskovalni skupini v podjetju in institutu sta skupaj rešili veliko pomembnih tehnoloških izzivov. Sodelovali so na vseh stopnjah razvoja izdelka od zasnove do certificiranja ustreznosti za prodajo na trgu. Sodelavci raziskovalne skupine z instituta so prispevali tista znanja in izkušnje o regulacijskih algoritmih, adaptivnih sistemih in elektronskih rešitvah, ki so bila potrebna za inovativne rešitve in so omogočila tržno prednost pred konkurenco. Tehnološka zahtevnost izdelka in prednost pred tekmeci na trgu se kaže tudi v dveh skupnih patentnih prijavah.

Več na spletni strani IRT.

Klikni na sliko za povečavo (Foto: IRT Forum)